G5

بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم


Kembang Jarak Kembang Jagung katanya……..
Assalamualaikum,

Saya kira belum terlambat lagi kiranya saya turut meluahkan pendapat tentang isu Gayang 5 ini. Saya dapat tahu hal ini dari message cikgu Boy di facebook (saya sekarang di Indonesia atas urusan kerja so lambat dapat info nasib baik cikgu Boy bagitau tambahan pula susah dapat excess internet di sini).

Saya rasa cikgu Boy dan cikgu Sham Giant dah bagi penjelasan dengan panjang lebar. Tak perlulah saya nak ulang benda yang sama. Saya dan cikgu TM pun pernah berjumpa,tak tau lah ingat tak lagi.

Isu ini mungkin timbul dari salah faham dan tafsiran atau mungkin juga ada provocation dari pihak tertentu. Itu saya tak tahu cikgu TM dan rakan² Gayang 5 tahu jawapannya. Yang saya musykil kan kenapa sebelum ini tak timbul pun isu Gayang 5 ini setelah sekian lama pantun ini dipaparkan di blog² LP termasuk blog saya ni. Kenapa sekarang baru nak meletup. Kenapa tak dari dulu?

Senjata 8, Gayang 5 Tak LainPadukan hilang di dunia. Ada udang disebalik batu ke dari kata² ini? Pantun ini kami tujukan pada orang² yang dengkikan LianPadukan kenapa tiba² Gayang 5 pulak yang terasa. LianPadukan memang menggunakan senjata 8 dan berGayang 5. Bagi yang tahu sejarah akan mengertilah dia. Lihat lah Nukil Buah Pukul semuanya ada tercatat, dari mana datangnya Senjata 8 dan Gayang 5.

Kami tak akan menarik balik pantun kami kerana tak ada apa yang hendak diperbetulkan. Kami bukannya mengeji atau mengutuk sesiapa pun. Bersengketa tak ada gunanya. Kita dari rumpun yang sama. Syukurilah nikmat yang kita kecapi sekarang ini.

Cikgu Amy,
Pengkalan Bun,
Kalimantan Tengah, Indonesia.

Comments
7 Comments

7 comments:

# written by Fakeh

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan kenalah kita tentang hakikat bangsa ini.

Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal Si Kitul dan Raja Mandeliar yang mencari peluang dan ruang untuk melumpuhkan bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

# written by Anonymous

kalau nak ikut cerita sedare "fakeh" tu, semua bangsa dalam dunia ada kelemahan?! ini bukan isu bangsa melayu ke atau lain-lain. cuba jangan tersasar topic dan coba faham masaalahnye. sedara tm dan anak muridnya....seperti kurang faham dan banyak main emosi. saya sokong L.P.,tiada salah disini namun, kita lupakan sajalah seluruh hal ini ye :) mulakan hubungan yang baru.

# written by Anonymous
This comment has been removed by a blog administrator.
# written by amy
This comment has been removed by a blog administrator.
# written by dan
This comment has been removed by a blog administrator.
# written by Anonymous

nampaknya dari post2 yang dikeluarkan, ada org tak puashati dengan LP. LP tu berlian bukan kaca macam *5. guru dia pun kaca jugak, tak ada kelayakkan.

# written by Anonymous

kenapa tak letup dulu2? baru sekarang? sebab TMG5 telah merancangkannya terlebih dulu sebelum membuat kenyataannya untuk mintak dikeluarkan perkataan"gayang". bagi dia, ini baru " mengacah" untuk melihat respon dari pihak LP. kalau dia buat sekali, tentu dia akan buat lagi. dengki &hasad ada di mana2.....

Post a Comment

Kepada Pelawat Yang Budiman,

Jika anda terpaksa menggunakan "Anonymous" sebagai pengenalan diri, sila letakkan nama anda atau nama samaran pada penghujung komentar anda. Ini adalah sebagai tanda keikhlasan anda memberi komen atau ulasan.

Terima Kasih.

 
 

Copyright 2015 All Rights Reserved Lian Padukan Terengganu by Blogger.com